Fredag

2012-11-09 22:31 | 0 kommentarer

Nu har jag lite bilder på min underbara hingst. Han börjar att bli präsentabel med undantag för lite mugg som 95 % av mina hästar har. Vi lever just nu i en sjö och gjyttjepöl. Hajnal är ett praktexemplar på en hingst. Helt underbart temperament, det är ett nöje att jobba med honom. Benita klarar här dressyren på honom och en löshoppningsfilm kommer snart under Hingstar. Bilderna är tyvärr lite suddiga då det regnar jämt så vi får plåta i ridhuset.

Hajnalrid3

Hajnalrid2

Hajnalrid1

Hajnalrid


måndag

2012-10-29 19:52 | 0 kommentarer

Vilket väder!! Tur man nu har hästarna hemma ifrån betet, men mycket hästar är här nu. Senaste veckaorna har jag mesta tiden varit själv om dem, men nu ska det bli annorlunda. Jag har annonserad efter en anställd och det ser ut som om det nu ska lyckas. Ni kan inte tänka vad skönt det ska bli. Huset ser ut som jag vet inte vad, tvätt ligger överallt och det är länge sedan vi har fått så mycket snabbmat som nu. Jag har annars ridit lite grann faktiskt och jag hade på skoj sagt att jag ville vara med på Hubertus i år. Är där någon som vet om en liten lite Hubertus? Det behöver inte vara hinder annars får jag rida sist för Maersk river alla hinderna:) Näää han är faktiskt duktig och det ska väl lyckas mig någon gång att komma lite iväg med honom. Vi har pratat lite om att göra Lucia igen i år, då många tyckte det var riktigt trevligt förra gången. Vi får väl satsa på det i första omgången.maerskvoltige5


tors

2012-10-25 07:35 | 1 kommentarer

När det inte händer så mycket på hemsidan är det för att jag har fullt upp med att sköta alla mina hästar. Jag har i flera månader behövd hjälp i stallet och har letat länge för att hitta den rätte. I ett sådant litet stall gäller det att man trivs ihop och man har samma syn på hästskötslen och kan prata fritt. Ibland får man lämpa lite på vissa krav om stalltjejen har andra goda sidor, huvudsaken är att man kan ihop. Jag har haft många här på provridning och skrivit med än dock fler på mail, och sorterat och funderat. Det ska vara rätt denna gången, har jag tänkt. Där är ett stort steg ifrån att ha praktikanter till att anställa både ekonomisk och moralsk. Jag kan dock säga att jag känner mig nära målet just nu och har träffat riktigt trevliga och duktiga tjejer de senaste dagarna. Jag kan bara säga att det ska bli SÅ skönt att få någon som kan rida hästarna ordentligt och visa dom när det kommer folk och ska titta.

Nu börjar det bli kallare och det gäller att få iväg några hästar så jag kan ta hem mina ston och unghingstar. De har kunnat vara på bete tills nu, där är fortfarande gröngräs. Min nya hingst sköter sig. Mackay och Ragyogo i all ära, men denne hingst slår allt vad gäller att vara snäll. Det är underbart att ha en sådan individ att jobba med och hoppa kan han:)


Lördag

2012-10-06 20:13 | 0 kommentarer

Mycket jobb i dag. Alla nya hästar från Ungern kom i natt och i dag fick jag lite från Danmark. Det är roligt att titta på de nya hästarna och så småningom prova dem. Maersk fick fnatt här om dagen och slängde av mig. Vi blev lika snopna båda två. Här är dock en bild från en av de många uteritter jag har ihop med Benita och Rhondo. Utsikt över flygplatsen och sjön.

foto


Fredag

2012-10-05 14:46 | 0 kommentarer

Så, nu har jag fått reda på att mina hästar kommer i natt. Där är strött och vattnat i alla boxarna så de trötta hästar kan få lite ro i natten. Här är ett par stycken till som kommer hem:

foto (2)

4 åringt sto

foto (1)

Ett rid och körsto som är gudasnäll.

Under våran resa var vi på marknad och det är bra att ha kontakter för min kompis kände dom som körde med hästar där, så vi fick åka en runda med två fina Nonius:

foto (3)


Tisdag

2012-10-02 08:55 | 0 kommentarer

Hemma igen från Ungern. Ska bara skryta lite med att där var 26 grader och härligt solsken, ingen höjdare att komma hem vill jag säga. Har fått massa förfrågningar om vad jag har köpt och denna gängen har det blivit väldigt blandat. Hajnal min hingst har jag ju testat och är väldigt nöjd. Så har jag köpt en fin hopphäst Rajka flera stycken som är körda och ridna och även en ponny har kommit med då jag tyckte den var så fin. Som vanligt har jag dåligt med kort, då jag är så uppe i att studera och bestämma mig, men här är några:

Hajnalhus

Här är Hajnal fram för mitt hus( Renoveringsoblect) Han ser väldigt lite ut på bilden men han är inte så liten.

Rajkastar

Rajka1

Rajka

Här är Rajka, som Benita inte kunde låta bli att prova. Han är verkligen en härlig häst.

Fux

En väldigt snäll vallack som både är riden och körd.

Mörkbrun

En fin vallack på 5 år som både är körd 1-2 0ch4 spann och så riden förstås.


tisdag

2012-09-18 11:54 | 0 kommentarer

Nej vad jag är trött på regn! Det kommer en skvätt varje dag. Så fort man tar i kamran så regnar det. Nu tog jag kort i alla fall på lilla Forest Gump. Det var inte så enkelt, han vill bara kela. Jag tycker så synd om hästarna som ska gå i regnet, men sedan tänkte jag på Irland och där kommer ju mycket bra hästar därifrån, så dom lider nog inte. Det är bara en annan som tycker det är ruggigt.

forestsept1

Forestsept

Forest1


söndag

2012-09-09 16:13 | 1 kommentarer

Ja, så kan det gå... ibland kan man inte styra sig själv:) Nu har jag köpt en hingst. Efter att ha fått räkningarna från seminstation har jag kommit underfund med vilken lyx det är att ha en hingst hemma. Inte minst alla körningar med stona och med fölen vid sidan. Nej, det är trevligt att ha hingst och det finns ju inga gula i Sverige häller. Jag hittade en riktigt fin hingst på 8 år med bra stam och köpte honom. Har sedan tänkt att visa honom i Danmark evt Tyskland och se om han kan bli godkändt. Blir han inte, då får jag sälja honom, det är ju en chansning men såna får man ta då och då. Han har i alla fall super temperament, är ca 167cm och hoppar bra. Det ska bli SÅ spännande att få hem honom.   

Hajnal

Hajnal1


Fredag

2012-08-31 20:13 | 1 kommentarer

I dag känns livet lite lättare igen. Mercedes är kostaterad dräktig med Warsteiner, efter hon är inseminerat 3 gånger. Fantastisk spännande, då jag ju är säker på en guling. Så har jag hittat kantereller i skogen när vi red och dem fick jag ju naturligtvis hämta till fots efteråt. Jag har ju en trevlig dam som har sin häst inarcoderat här och vi rider ofta ut tillsammans. Hennes häst är större än mig och då känner vi oss inte så stora när vi är tillsammans. Här är hon på sin fina Rondo.

Benita


Torsdag

2012-08-30 13:34 | 1 kommentarer

Ja, glädjen är kort. Jag hade övervägd länge att få en kattunge och hade ju nu beslutat mig, då jag visste det var en del jobb med att få den hemmavan osv. Dock hade jag inte förväntat mig att det skulle vara något problem med hundarna eftersom de är uppväxt och har varit vana vid katter alltid. Naturens drifter är starka och i går kom vi hem och fann kattungen ihjälslagen av hundarna. Jag kan ju tala om att det kommer att gå ett bra tag innan jag skaffar mig något annat djur. Aron fyllde år och det var inget bra avslut på den dagen för honom häller. Vi är bra ledsna allihop.


«mars 2024»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031