Måndag

2013-04-01 10:49 | 1 kommentarer

Kall vår, men jag är än dock tacksam att det inte öser ner och hästarna får mugg. Det är ju härliga dagar, torrt och fint och helt underbart att rida ut. Vi trimmar och pysslar om Hajnal inför hingstvisning på lördag i Danmark. I dag fick han prova sitt nya träns och där är bara lite små justeringar så det sitter helt perfekt. Man får ont i fingrarna när man inte har sydd på länge, men lite kul än dock.             Hajnalhuvud

Hajnalhuvud2


Torsdag

2013-03-14 10:25 | 0 kommentarer

Ja, så är det vitt igen. För några dagar sedan var det helt grönt och hästarna hade sökt sig  ner i hagarna och hittade lite gräs och solen stod högt. Sommaren föll på en tisdag.....så nu har vintern kommit igen. Känns inte helt rätt men mars har ju altid varit lurig. Man vill så mycket och man ska börja träna och man vill köra iväg med hästarna på lite tävlingar, men vad gör man när där ligger en decimeter packat is på vägen ner till gården? Tålamod....tålamod....

Mitt tålamod är borta för länge sedan, så nu har jag beslutat att ha lite rea på utvalda hästar då vi snart får in nya! Passa på att fynda denna veckan, det är snart vår och då blir det dom gamla priserna igen:)

Maersklöshopp

Maersk


fredag

2013-02-22 19:22 | 2 kommentarer

Man får njuta av vintern i stället för att deppa ihop. I dag skulle vi tolka efter Maersk och det var kul. Väntar bara på träningsverken:) Här är lite bilder:

Tolkning

Jag på ryggen och Cajo efter

tolkning1

Cajo på ryggen och Juha i full fart

tolkning2

Cajo på ryggen och Aron i pulkan

tolkning3

Linar och allt justeras

tolkning4

Cajo på ryggen och jag på skidor.

Maersk var helt fantastisk och vilket tålamod han hade när skidor och allt skulle sättas på och justeras.


Tisdag

2013-02-19 10:06 | 0 kommentarer

Vintern släpper aldrig! Även om man har ridhus så känns det klumpigt och besvärligt med alla kläder, och mera snö ska där komma. Man vågar sig inte häller ut på vägarna med transport fast det hade varit roligt att komma ut och träna eller tävla med hästarna. Jag försöker att hålla humöret uppe på bullbak och hemmamys, vilket ju kanske inte är det allra bästa med tanke på det som sätter sig på sidobenen. Vi får försöka att se framåt......där är bara en månad till hingstpremieringen och bara en månad till Skandinavium osv osv. Snart är vi igång igen:)

Vinter2012-1


Fredag

2013-01-25 15:05 | 0 kommentarer

Minus 22 i morse:( Varför ska det alltid överdrivas, det kunde hålla sig på minus 3-4 då hade det varit drägligt. Det är som jag brukar säga: Det är den globala uppvärmningen, den har bara inte kommit till Fedingshult än:)

Vi har fått 2 underbara stallkatter, jag känner hur mycket jag har saknat katter i sadelkammaren. Det är sälskap när man mockar också, i dag var Triss, den ene ute och åka skottkärra. Lite farligt men ganska kul:)

Scarlet

Scarlet

Triss

Triss


måndag

2013-01-14 18:56 | 2 kommentarer

Ja, så är julen över och ett nytt år redan igång. Som vanligt börjar det med att det är glest med kunder och en massa räkningar. Ingen vill ha hästar på vintern och visst är det mycket mockning och frusna slanger, men det är än dock mysigt att vara i stallet när hästarna står och tuggar på höet. Jag har skaffat mig en Bio-light som jag behandlar både familjen, mig själv och hästarna med. Jag kan tala om att jag har haft ett liv innan Bio-light och ett med. Måste säga att det är ett undermedel och kan garantera att hästarna nu är än dock friskare än innan.

Nu är unghingstarna 2 år men har fortfarande inte fattat att de är hingstar. För min del får det gärna vänta men man vet ju att det kommer snart. Hajnal jobbar på och vi hoppas att vi kan starta honom snart så vi kan testa hur han är att tävla.

Välkommen till ett nytt år och jag hoppas på mycket nya kunder och förstås de gamla också:)


söndag

2012-12-23 13:17 | 0 kommentarer

Vi vill önska alla en riktig god jul och ett gott nyttår

Vinter2012-2


Måndag

2012-12-10 11:20 | 0 kommentarer

Det var en snöig dag här. Skulle ha varit på kliniken och besiktigat en häst. Jens ringde hem och berättade att där låg en lastbil på tvären av E4an, så jag beslöt att det var inte risken värd att åka iväg med en häst i detta vädret. I stället tog jag lite kort hemma som jag aldrig får gjort annars:

Det första jag möter i stallet är våran allas kelegris Lill-Szellö:
Pony szellöstall

Texas undrar vad som händer??

Texashuvud

Jooo det är Cajo som ska prova sina fina hemmagjorda byxor i snöovädret....

Cajostall

Så nu är vi klara Rajka:) Alltid pigg och glad!

Cajostall1

Malin ska hinna ha Palinka med ut...

Malin 

Benita försöker smita förbi, men lyckas inte hehe....

Benita

Hon ska nemligen ut med Hajnal som väntar.....

Hajnalhuvud1

Tur att vi har ridhus, för såhär såg det ut när Forst Gump stod i lösdriften....

Forest Gumphuvud

Hästar i hage

Så här såg det ut i hagen.

Titta även under hingstar, där lägger jag snöbilder ut på ettåringarna.


Lördag

2012-11-24 15:51 | 0 kommentarer

Jag har varit på Ullared.......Stackars Maersk får stå modell till mycket. Jag gillar färger, och det blev det!!! Ända täcket som fanns i hans storlek var detta och så tyckte jag att han skulle ha en grimma som machade. Detta blev resultatet:) Jag vill så samtidigt passa på att präsentera min nya stalltjej Cajo, som ser till att hästarna blir ridna och skötta, så nu är hästarna i bra ridskick igen:)

Maerskhuvud

Maersk-Cajo1

Maersk-Cajo


tisdag

2012-11-13 07:56 | 0 kommentarer

Här är mina lata åringar. De gör inget annat än att äta och sova och växa förstås. Man tror det är nåt fel på dom när man hör dom ligga i lösdriften, de snarkar och grymtar som de hade värsta magvärken, men så myser de bara. Det är min praktikant som har tagit bilden. Söta är de:)

bild (1)


«mars 2024»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031