Lördag

2013-06-29 07:13 | 1 kommentarer

Szellöföl

Szellöföl1I går var vi på event, bilder kommer sen, men när vi kom hem hade vi fått en ny liten häst:) Szellö hade fått en pojke, som snabbt fick namnet Stardust då han har en fin stjärna i pannan och troligen kommer att bli skimmel så småningom.


Torsdag

2013-06-27 08:21 | 0 kommentarer

I morgon ska vi till SRNCs evenemang i Lund, där de ska utvälja de bästa ryttarna inom hästgymnasiet i hela Sverige. Här är en länk så man kan se det: SRNC

I dressyren är det Rajka och Daddy-G som vi lånar ut och i hoppningen är det Legenda och Aramis. Hoppas de sköter sig och gör bra reklam för oss. Det ska bli spännande:)


Fredag

2013-06-21 09:17

Efter en varm resa har jag nu kommit hem från ungern med två nya stjärnor. Det var mycket körande denna gången, men det är alltid inspirerande att komma lite hemifrån. Speciellt när man slipper att laga mat och städa:) Nu är det bara att köra som vanligt.

Trevlig midsommar på Er alla!


måndag

2013-06-10 20:17 | 0 kommentarer

Goldsteinhuvud1

Tog lite kort i hagen och Goldstein visar tydligt att det är han som ska väljas som hingst. Super utstrålning har han och lika nyfiken som alltid.


Söndag

2013-06-09 21:28 | 0 kommentarer

Alltid lika mycket att göra. Hade kunder i dag och var i Ronneby och präsentera kosttillskott och dagen avslutades mycket bra, då Aron ringde hem och sa att där var en häst för mycket i hagen. Jag förväntade mig inte något för förr än om ett par veckor, men tydligen var det dax  och allt hade gått väl som tur var. Ett mycket fint stoföl, som Aron fick lov att döpa, då han hittade den och det blev Malibu.

Malibu


Torsdag

2013-05-16 16:51 | 0 kommentarer

Så har vi fått hem lite ponnisar. Fruktansvärd söta är de och äter knappt så mycket som de stora.Vi har också fått 3 irländare och det är första gång för mig att ha såna på gården och det är verkligen trevliga hästar. Nu är det full fart med stängsel, så vi kan få unghästarna ut på bete, våren är äntligen här, vi bara längtar tills vi inte behöver mocka i alla boxar varje dag. Hästarna är också mycket finare när de har sommarpäls och fram för allt lättare att hålla.

Vickyhuvud


Onsdag

2013-05-01 17:20 | 0 kommentarer

Första maj är här med solsken och vår! I år var där evenement på flygplatsen igen med jättemycket fordon och flygplan. Vi hann med det på förmiddagen och på eftermiddagen var vi på pay and jump med Hajnal. Lite stressigt men han tog det jättefint. Lite bilder:

Hajnalhopp4

Hajnalhopp2

Hajnalhopp

Hajnalhopp1


Måndag

2013-04-22 07:14 | 1 kommentarer

Ibland undrar man vad man håller på med. Där är mycket glädje vid att ha hästar men verkligen också mycket jobb och mycket sorger. Jag har gått nästan ett helt år och väntat på att Truska skulle föla, eftersom jag noga hade valt en hingst till henne så jag var säker på att få en palomino. Jag var i Danmark och fick henne insiminerat med en cremellohingst och det var inte billigt, ska jag tala om, och nu när där bara skulle vara 14 dagar kvar, så var hon brunstig. Det var altså bara ensilage och kraftfoder som fyllde ut magen på henne. är det då man bara ska vara stolt och säga att jag har klarat att ha mitt 21 åriga sto i väldigt bra skick! Vad ska jag göra med min älskade Truska? Har man 25 hästar har man inte råd att ha en pensionär. Dock är jag säker på att just Truska kommer att bli minst 30 år med det skickat hon har i dag, ska jag betäcka henne igen? Äannu en sak att fundera på, ut över allt det andra........


Fredag

2013-04-12 07:21 | 0 kommentarer

veckan har gått med sjuka föräldrar på lasarettet, sådant som också måste göras när man blir äldre. Det är tur jag har hjälp i stallet, annars vet jag inte hur jag skulle ha klarat det. Jag har fått mitt första föl i år, efter Bette Davis som ju är såld till Danmark, men fölet ska tillbaka hit. Det var också tack vara en duktig tjej, som allt ordnade sig, då fölet var ganska svagt vid födseln, och Bette ville inte vara vid honom. Sanne som har hand om Bette Davis, stannade uppe hela natten och var hemma från sitt jobb, för att kunna vara säker på han överlevde. Jag behöver väl inte att nämna hur tacksam jag var för det:) Här är praktexemplaret, och som ni kan se, den helt riktiga färgen! Han är efter Warsteiner U: Bette Davis UE: Mackay- Bernstein. Ska bli fantastisk spännande att följa honom. Han är ju mycket i släkt med Goldstein, som nu är 2 år och väldigt lovande.

Bugatti


Söndag

2013-04-07 11:04 | 1 kommentarer

I går var vi i Danmark och visade våran ungerska hingst Hajnal som jag köpte i sommras. Vi hade förberedd oss noga och vi kunde inte ha visad honom i bättre skick, men tyvärr tyckte domaren att han inte räckte till. Vi tyckte dock själva att han var finast på premieringen, men så är det ju, det är en bedömmning och man vet inte alltid hur domaren tänker. Jag kommer ihåg Mackay, fick jag visa 3 gånger innan där var någon som fattade tycke för honom och han blev slutligen godkänd som 17 åring. Jag har dock tyvärr inte så långt tålamod i dag som när jag var yngre och ha hingst i dag är inte speciellt lönsamt, då få avlar. Tyvärr för Hajnal som inte får lov att bli avelshingst här på stället, men där finns kanske en annan därute som har bättre tålamod till att ge honom en chans till. Jag tycker det är en bra hingst av god sportmodell och han är ju super god till att hoppa. Här är lite bilder från premieringen:

Kåring4

Lite träning inför visningen

Kåring8

Mätning, han var 166cm

Kåring7

Kåring6

20cm skenben

Kåring3

Först visning på fast botten

Kåring1

Därefter i ridhus

Ridningen och löshoppningen har jag filmat så därför inga bilder på det.

Kåring2

Hingstarna inne tillsammans

Kåring

Den som vann främst


«mars 2024»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031