Lördag

2013-12-21 18:06 | 0 kommentarer

I dag är det årets mörkaste dag, så nu går det mot ljusare tider......

Det var länge sedan det var så få hästar i stallet. Det känns skönt, nu när det är jul, då kan man ta det lite lugnare. Än har där inte kommit frost och snö, men det dröjer nog inte länge. Maersk fick nya skor i går, undrar om det blir någon tolkning i vinter. Jag har en släde, men skaklarna är för korta , eller också är min häst för stor:) Allt ska vara megastorlek till honom. Jag fick en ny pall i julklapp av Jens, så jag kommer upp på honom, men en underbar häst är han nu ändå:)

Jag och hela min familj vill önska Er alla en jättetrevlig jul och ät nu inte för mycket:)

Billede 001


Måndag

2013-12-02 14:28 | 1 kommentarer

Här har hänt mycket saker på sistone, så där har inte varit tid att skriva på hemsidan. Som ni kan se har det reducerats kraftigt med saluhästar på sidan och inte kommit så många nya. Det är med flit att jag inte vill ha så många på vintertid, då vi ju alla vet att entusiasmen dalar med temperaturen utomhus:) Hästarna äter mera och står längre tid inne, så där är dubbelt mockning, och det är mycket mera spännande vad som finns utanför stängslet, när inte det finns gräs i hagarna. Alla vi hästmänniskor vet hur roligt det är att reparera hagar när marken är frusen och där ligger en halv meter snö.....Tiden jag får över, när inte där är så många hästar, vill jag lägga på Goldstein, så han blir fin till visningen till våren och så vill jag sälja kosttillskott till alla de stackare som nu får känna på förkylningar och vinterdepressioner. Sist men inte minst vill jag njuta julen och kanske ha tid att baka eller göra julfint. Det har jag inte lyckats med de senare åren.

Grattis till Anna Fredriksson och Axells Pepsi som fick en 10. plats vid julhoppningen och så håller vi tummarna för Linn Strelin som ska debutera 120 med Axells Oprah till helgen. Verkligen roligt!

Vinter2012-3


Måndag

2013-11-04 10:57 | 3 kommentarer

Det blir lite långt emellan mina inlägg i dagboken. Dagarna går fort och de blir kortare och kortare. Nu är tiden här igen med mugg och blöta täcken och jag har än engång misslyckats med att tömma stallet för hästar innan vintern. Många vill gärna byta in sin häst när de ska köpa ny och då minskar det ju inte här:) Vi har därför väldigt låga priser på hästarna, inte för att där är något fel på dom, men vi har ett mindre antal hästar som vi skulle kunna tänka oss att utbilda vidare och jobba lite extra med, men tiden blir knapp när man har så många. Passa därför på att göra ett klipp innan vintern, kom och provrid, så har du en chans för att hitta just din häst till ett bra pris:)


Onsdag

2013-10-09 12:18 | 0 kommentarer

Mor och son njuter höstsolen

TruskaMaersk

Truska är dock inte helt nöjd med menyn:)

Truskasned

Lite mer melass hade inte skadat!!! Alltid bara torrt hö......


Tisdag

2013-10-01 10:50 | 0 kommentarer

Nu är det bra längesen jag skrev i dagboken. Det har varit en tråkig tid för mig, där har hänt så mycket saker, bla har min underbara mamma gått bort. Det känns så overkligt och man kan knappt förstå att livet går vidare för oss alla andra. Vi har fått jobba på så bra vi har kunnat och har ju också kunnet hålla igång verksamheten och alla hästarna, med god hjälp av mina stalltjejer. Jag hoppas vi kan få lite ordning på sakerna efterhand och vi börjar med att få hem 6 nya hästar snart. Två av dom är min egen uppfödning så det är lite en ära att sätta dom på salulistan igen. Det är ju klart bra hästar när man själv har gjort dom:) Håll ett öga på salusidan, där kommer snart fina hästar!


Söndag

2013-08-25 20:14 | 2 kommentarer

Fick en tråkig nyhet i dag att Axélls Marquis inte finns längre. Denna underbara vackra hingst fick inte bli så gammal, men tyvärr kan det gå så när man har levande djur. Jag skickar en tanke till ägaren som inte har det så lätt nu:(


Lördag

2013-08-24 18:32 | 0 kommentarer

Har nu varit en längre tripp i Ungern för, först av allt att göra en ögonoperation, så nu ser jag bra ut:) Har haft dålig syn i många år, men nu kan jag se utan glasögon och linser, en fantastisk känsla! Så passade jag på att ta med mig ett par spännande hästar som snart kommer på hemsidan. Cajo har skött stallet medan jag har varit borta och stallet står ännu och inga större olyckar. Det brukar annars alltid att hända en massa när man inte är hemma. Hästarna hade varit ute en sväng utanför hagen, men de är på plats igen. Det var mellan 25 och 30 grader och solsken i Ungern och det var lite med vemod jag tog adjö därnere då man ju vet att hösten är inte långt iväg här i Sverige. Det var dock solsken när vi kom hem, det var ju skönt:) Det var roligt att komma hem till en gästbok som var full av goda hälsningar. Fast man kanske inte har hästarna jättelänge, så kommer man ihåg dem och önskar alltid att de får ett bra hem. Vissa fäster man sig mera vid än andra.

I morgon ska jag hämta hem Maersk från betet och se om sadlen fortfarande går runt honom, vi får banta tillsammans:)


Måndag

2013-07-29 07:24 | 0 kommentarer

Så är man hemma igen efter en runda i Ungern. Det var väldigt varmt och jag har ingen AC i bilen så vi fick köra med bästa TD (tvärdrag) Jag trode vi skulle slippa lindrigt undan med hästköpen, då jag hade sorterat mycket från innan jag åkte dit, men på något vänstar går alltid dagarna, och där är alltid en intressant häst mera att titta på. Vi hittade 7 nya varav vi tog 2 med hem i transporten. Det är en lång resa och när vi kom till Helsingör var det proppfullt med semesterfirare och vi fick veta att där var 1,5 timmes väntetid. Jag förklarede för damen att vi hade två mycket trötta hästar i släpet som gärna ville hem i boxen så hon ringde ner till färgan och fixade så vi kom med med det samma. Jag kan ju inte säga hur tacksamma vi var, för det hade varit väldigt varmt för hästarna att vänta. Skönt att där finns förstående människor. Om knappt 2 veckor kommer de sista 5 hästarna hem och det är alltid lika spännande att se hur de är att rida och hanskas med när de kommer till Sverige. De kommer snart på hemsidan.

Här är Saphira som kom med oss hem, hon löshoppar över 2m:)

2013-07-11 13.57.09


Onsdag

2013-07-03 07:01 | 0 kommentarer

Här är från lördagen, då det var hoppning. Legenda och Aramis gör sitt bästa. Aramis var felfri i alla tre hoppningar, Legenda hade ett stopp i första omgången. 

Event7

Event5

Event4

Event3

Event2

Event

Event1


tISDAG

2013-07-02 08:57 | 0 kommentarer

Fredag och lördag var vi i Lund med våra hästar som vi lånade ut till SRNC som anordnade en tävling för hippologstudenter i hela världen. På fredagen var det dressyr som gällde och våra hästar skulle gå med 3 olika länder. Det var Daddy-G och Rajka som var med där och först red Polen, sedan Tyskland och sist Holland. Som ni kan se på bilderna var det väldigt duktiga ryttare och vi hade ett fantastiskt väder. Det var en mycket bra upplevelse, då alla var glada, och alla pratade med alla, en fantastisk stämning. Här är bilderna från dressyren, jag återkommer med bilder från hoppningen, då jag hade glömd min kamera, men Cajo har tagit bilder med sin telefon. På hoppningen var Aramis och Legenda med.

Event

Event1

Lundtysk1

Lundtysk

Event2

Framridningsryttare

Event3

Framridningsryttare

Lund

Polen är inne på banan

Lundrajka

Tyskland

Lunddaddy2

Holland

Lunddaddy1

Tyskland

LUnddaddy

Tyskland

Events5

Holland

Events4

Holland

Events3

Holland

Events2

Tyskland

Events1

Tyskland

Event8

Tyskland

Event7

Polen

Event6

Polen

Event5

Polen

Event4

Polen


«mars 2024»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031