Tisdag

2014-09-16 15:14 | 0 kommentarer

Nu har Goldstein kommit i arbete efter en betäckningssäson med 10 ston. Han är fantastiskt lättlärd och positiv. Nu ska där tränas för bruksprov 2015.

Goldsteinrid4

Goldsteinrid3

Goldsteinrid2

Goldsteinrid


Måndag

2014-09-15 16:03 | 0 kommentarer

Nu har jag fått en ny ridhäst som händelsevis är en cremellohingst. Han heter Kärgaardens Dom Perinon och är godkänt i ZFDP i Tyskland.

 

Pelle2

Pelle1


Tisdag

2014-07-01 19:58 | 0 kommentarer

8 ston har det blivit för Goldstein tills nu och flera väntar. Bra början för honom och han är frukansvärd bra att betäcka med, lydig och snäll.

Har börjat att tömma sadelkammaren och där är väldigt mycket grejer som ska säljas, så behöver ni något, så bara säg till, jag kanske har det ni letar efter. Sadlar, träns, vojlockar täcken osv osv.


Torsdag

2014-06-12 08:41 | 0 kommentarer

Jag inser att detta inte längre kan betraktas som dagbok, men mera som en månadsbok:) Jag har inte varit så flitig till att skriva, och det är absolut inte för att där inte händer något, men snarare tvärtom. Salusidan krymper och där är inte många saluhästar kvar. Stallet är dock inte tomt utan nu har jag besökande till våran underbara hingst Goldstein. Han har visat sig att gå från klarhet till klarhet. Det tog han inte många gånger att komma på hur man ska betäcka, och han är precis lagom i sitt sätt att vara. Han är duktig att trigga stona utan att välta hela stallet och duktig till att vänta tills han är klar innan han hoppar på stoet. Jag är själaglad, för det är såna saker man inte kan förutse innan det är provat. Han har betäckt 5 ston tills nu och där är 2 som väntar i stallet. Inte dåligt av en 3 års hingst som precis är godkänt:) Sen får man vänta ett helt år för att se vad som fanns i sprutan:) Spännande att vara avlare och roligt att ha hingst igen.


Torsdag

2014-05-15 16:34 | 1 kommentarer

I går var en bra dag! Jag hade fått lov att sjukpremiera Goldstein, då han var skadat vid den ordinarie premieringen. Han skötte sig exemplariskt och trots han var lite trött efter 5,5 timme i transporten, fann han sig i allt. Han blev mätt till 164cm och fick goda lovord för sin utstrålning och goda gångarter. Här är lite bilder:)
GS ridhus

GS svans

GS visas

GS visas1

GS visas2

GS visas3

GS

Tack till alla som har varit med att göra detta möjligt för mig, jag är både tacksam och glad:)


Söndag

2014-05-11 11:04 | 0 kommentarer

I fredags hände massa saker. Truska fick föl och Sophia och jag kom överens om att försäljningen av hästar ska läggas ner. Vi kommer att fortsätta med aveln och våra egna hästar men tyvärr har hästförsäljningen haltat lite de senare år och när det börjar att kosta mera att ha hästarna än man får in, får man inse att man ska gå vidare. Vi tackar alla våra trogna kunder och vill ni ha tips eller råd med hästköp, så tveka inte med att höra av Er, för vi finns ju fortfarande här och kan hjälpe Er om ni behöver.

Nu börjar en ny tid för mig, efter nästan 15 år i branchen, men jag kommer inte att bli arbetslös, utan jag kommer att kämpa för en annan sak, nemligen M5M som handlar om att hjälpa människor Om någon är nyfiken, berättar jag gärna:)

Hemsidan kommer att fortsätta, då palominodrömmen aldrig slutar. På onsdag ska Goldstein på sjukpremiering, då han ju var sparkad när han skulle iväg sist. Jag hoppas verkligen på det bästa, då jag tycker Goldstein har allt detta som jag har sökt hos en bra hingst.

Fedinan

Ferdinan1

Ferdinan blev född i fredags och är ju efter Truska som ni kan se och Hajnal som jag hade förra sommaren. Hajnal blev inte godkändt på premieringen men jag tyckte han var så fin, så jag har tagit ett föl i alla fall. Ferdinan kommer att bli mega stor, syns på honom nu. Han blev tyvärr inte gul, men är frisk och fin och fantastisk stabil på hans långa ben. Är där någon som vill ha en bra ridhäst med ett bra huvud (det vet jag att han kommer att få efter de föräldrar) så kommer han att bli till salu när han är avvant.


tisdag

2014-04-15 09:48 | 0 kommentarer

Den 1 april var vi vid stranden i Mellby. En helt fantastisk dag med sol och värme. Dagen efter blev det snöstorm och där kom 5 cm snö och la sig. Snacka om att vi valde rätt dag. Det har tagit lite tid innan jag har lagd in bilderna, men där har varit så mycket, så tiden bara går. Det var Sophia på sin Texas och Tamas på Jessica och jag på min Maersk. Alla var supersnälla att lasta och dagen var ett minne för livet, inte minst för Tamas som bor i Ungern och där finns inga stränder. Det är inte sista gången vi gör detta:)

Srand2

Min underbara Maersk, som tog det hela som det var en vanlig dag, kopplade av och gick där matte sa han skulle gå:)

Strand

Texas var inte den stora vattenråtta, men Jessica njöt, jag har aldrig sett så glad en häst, hon ville inte ur vattnet igen.

Strand1

Lite tungt att galoppera hela tiden, när man är bekväm....

Strand2

Strand3

Jessica och Tama, två ungrare som aldrig kommer att glömma denna turen till stranden.

Strand4

Visst är han fin, min Maersk? Vi kommer aldrig att vinna OS i dressyr, men att ha en sådan häst som man kan göra så mycket med, är underbart.

Strand5

Strand6

Och....vi kan faktiskt röra på oss ibland:)

Strand7

Det lyckades för Sophia och Texas med, han blev lockad av Jessicas entusiasm:)


Tisdag

2014-02-04 14:39 | 0 kommentarer

I dag var vi på kliniken och tog röntgenbilder på Goldstein, då vi ju har i tankarna att han ska visas som hingst. Jag var både torr i munnen och kände mig konstig i magen när jag stod och väntade på resultaten. Vilket glädjande meddelande, helt fri från ALLT. Det var fantastiskt att jag nu kan visa honom som hingst både i Danmark och Sverige.

Goldstein

Dian och Goldie, hemma igen och MYCKET glada.


Söndag

2014-02-02 15:24 | 0 kommentarer

I dag firade vi att det var plusgrader....Vi har länge pratat om att det är kul att rida ringridning men har inte haft stativet uppe till ringen på flera år. Nu skulle det vara och alla hade en riktigt rolig dag och hästarna tyckte det var kul också. Först lite täning med spjutet så de vande sig och sedan var det bara att galoppera på:)

Ringridning1

Riddare Dian på Xperience. Målinriktade och koncentrerade!!

Ringridning

Maersk och jag i full fart. Lite svårt att honom i rätt riktning....

Ringridning3

Tungan rakt i munnen och Dian fixar det också!

Ringridning4

Länge sen sist säger Johan och Jessica och tar det lilla lugna.

ringridning5

Texas och Sophia ger sig in i riddareleken.

Ringridning2

Ännu engång lyckas vi, men Maersk var också HELT död efteråt:) Jag  är väl det i morgon:)

Ringridning6

Träning gör mästare, ingen tvekan om att detta är Texas´dröm, att bli riddarehäst!

Ringridning7

Även hästskon ska besegras. stora vilda hästen "in action"

ringridning8

Det kan jag också säger Texas, jag galopperar så fort så det blir bara streck av mig!!

ringridning9

Två stiliga killar:) Dian får en upplevelse ( Xperience:)


Fredag

2014-01-10 15:40 | 0 kommentarer

Så har det gått ännu ett år. Vi hade en lugn jul med hästar bara i det lilla stallet, så utestallet har varit tomt. Det känns bra när det är mörkt och kallt. Vi har ju sluppit snön tills vidare och hästarna är nästan på vår-humör. Lilla Bugatti har lämnat hemmet och ska förhoppningsvis bli fin dressyrhäst:) Malibu saknar honom, nu är där bara tråkiga tanter i lösdriften. Goldstein har vaknat lite och börjar bete sig som hingst. Han är dock fortfarande lätt att ha med att göra och jobbet fortsätter med sikte på visning till våren. Snart blir det pådrag i stallet igen, så det gäller att njuta medan det är lugnt och skönt.

DSC_0109


«december 2023»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031