Torsdag

2012-03-01 15:16 | 0 kommentarer

I dag kastade vi oss ut för att rida i skogen, då det inte snöade, regnade eller var storm. Deremot var där monster i skogen som var ute och fällde träd. Jag vet inte vem som var löjligast, Texas eller Maersk, men spöken följde oss hela vägen runt:) Det var dock skönt att komma ut och det är ju trots allt 1 mars i dag, så nu blir det ljusare tider. Ask lämnade oss i går och det blir stor saknad av en mycket personlig häst. Vissa är svårare att lämna ifrån sig än andra. Han gjorde det inte lättare när han traskade rakt upp i släpet utan några som helst protester. Hoppas nya ägaren blir lika glad för honom som vi har varit. Annars är det tiden där man måste titta väldigt noga vem som är vem i hagen. Alla är bruna och vi sliter upp ryktborstarna som bara den. Nu längtar man efter sommarpäls och ljusa kvällar.

Vårridtur


Lördag

2012-02-25 12:27 | 0 kommentarer

Blåst, blåst blåst.... Det är med livet som insats och sätta sig på en häst i ridhuset. Rätt som det är så kommer där vindstötar så hästarna blir rädda. Jag vågade mig dock upp på Maersk i går, för jag kan ju tydligen inte vänta tills det har slutat, för nu har det blåst i över en vecka. Man blir tokig tycker jag. Halm och ensilageplast flyger överallt och dörrana smäller i för näsan av en. Suck, är det inte kyla, så är det vind. Varför har jag vald att ha hästar? Det är bara kul när det är fint väder:) Min nya vagn står därute och kallar på mig, nå, nu är det mars snart, man får inte förlora hoppet. Jag har hämtat två nya damer i Danmark som jag tycker är fruktansvärd söta. De har blivit kompisar med de stora oldenburgare och springer och har kul i hagen. Där är en fruktansvärd trav i de två, de kan riktigt lyfta på benen. I morgon ska jag till årsmöte i Palominoföreningen, det är alltid lika trevligt att möta kompisar och prata gula hästar:)

Bettedavishuvud


Måndag

2012-02-13 13:50 | 0 kommentarer

Nu har jag lagt ut lite nya bilder på salusidan. Det är roligt att ha så många trevliga hästar, där är inte en av dem som jag är trött på. Alla sköter sig och är friska och man gläds åt framgångerna hos alla. Speciellt är jag imponerad över Vandor som har visad ett enormt talang i hoppning. Hoppas nästa ägare tar vara på det och kanske man får se honom på tävlingbanan så småningom. De nya oldenburgere tyckte också det var roligt att hopa och gjorde det galant även om det var första gången. De är så supersnälla. Skönt med lite sol med, det ger lite extra energi även om det är frost. Här tittar Ask ut och undrar om det nu snart är hans tur att jobba.

Askute


Fredag

2012-02-10 17:11 | 0 kommentarer

Nu har jag varit en vecka i Egypten och det var skönt att komma bort ifrån kylan. Det var inte jättevarmt därnere men i alla fall bättre än minusgraderna som vi hörde där hade varit här. Det är tydligen inte över än, men det är ju också februari. Jag fick ridit lite kamel och det är ju också trevligt och jag kom än dock högre upp än på Maersk. Så fick vi ju maten serverat och det betyder lite extra kilo som måste jobbas av igen. Det var sjkönt att komma hem och se att allt var väl och alla hästar hade överlevd.


Tisdag

2012-01-31 17:52 | 1 kommentarer

Så, nu har vi haft småkillarna i ridhuset igen och denna gången var jag med och filma. Som ni kan se hade de riktigt roligt och det är skönt för dem att komma in och rörs på sig ordentligt när det är så halt ute. Kolla filmen:)

FILM


Fredag

2012-01-27 10:38 | 0 kommentarer

Ja, nu får Maersk finna sig i att ha skygglappar, man måste ju lära sig. Den nya selen sitter bra men många remmar är spänd i det yttersta. Är han verkligen så stor?:) Han gick lite som han hade druckit för mycket ibland men fann sig fint i att bli tömmkörd med lappar för ögonen. Kan inte vänta tills han har fått sko på så vi ska prova den nya vagn.

Maersk ny sele


Onsdag

2012-01-25 11:31 | 2 kommentarer

Tiden går och vi med den. Alla var sjuka i dag så det blir stalltjänst för min del. Det är så kallt så man kan inte göra så mycket annat. Jag har dock användt tiden inomhus på det senaste på att städa upp lite i alla mina saker. Man samlar på sig mycket under åren och jag har bla en viktoriavagn som jag aldrig har gjort i ordning, antika selar från gods osv. Jag har tagit steget framåt och bytt med alla dessa prylar och fått ihop till en helt ny Marathonvagn

IMG_4952

Det ska bli fantastisk roligt att prova den. Jag har även investerat i en sele till Maersk då han har vuxit ur pappas sele. Man åker ju mycket bekvämare och säkrare i en sådan vagn än i de gamla. Nu ska sakerna bar hämtas och så vill jag ha lite vår:)


Måndag

2012-01-23 11:05 | 0 kommentarer

Två nya praktikanter. Jätteroligt, man får gjort lite saker som man annars inte hinner med. Jag galopperade på Maersk för första gången i ridhuset. Första gången tyckte han att det var så kul så han var tvungen att göra ett glädjessprång, vilket gjorde att jag kom med ett tjut,( naturligtvis av begejstring), som skrämde slag på den hästen som Sophia red. Röra i ridhuset men vi skrattade mycket. Johan tog en bild på mig, vet inte om han tyckte att bilden blev mycket bättre när inte mitt ansikte var med eller han bara inte är en superfotograf:)

Maerskjan

Sedan skulle Sophia hoppa Vandor. Det är helt otroligt vad han kan hoppa och han bara älskar det. Han är som en ponny. Det ska gå i 190 men han hoppar allt.


Onsdag

2012-01-18 07:26 | 1 kommentarer

Så är det tråkig januari igen. Vädret vet inte riktigt vad det vill, men bara det håller sig på lite frysgrader så är jag nöjd, så man slipper muggen. Lervällingen har förändrats till berg och dalbana, speciellt där Jens kör med traktorn när han ska lägga ut foder. Våran väg upp till huset är också bedrövlig. 3 gånger i vinter har vi lagd grus i hålerna och det har bara blivit bortsköljd varje gång.

Vad ska man göra med hästarna i januari? Ena dagen är det halt och andra dagen är det storm. Alla har vi goda löften vid nyår men vi vet också hur svårt det är att hålla. Rekordmånga har viljat sälja eller lämna tillbaka deras hästar nu vid jul ock nyår och det är trots att alla pratar om att krisen snart är över. Tyvärr så drabbar ekonomin först och främs våra fyrbenta vänner, då det ju är lyx att ha hästar. Jag gläds dock över, att det verkar som hästarna än dock får deras mat, även när det stramar åt. Jag har sett mycket elende utomlands och då får man än dock glädjas över att hästarna har det så pas bra som de har det i Sverige.

Nå... vad ska man hitta på i januari? Efter tips från en veninna, så gjorde vi en miljöbana i ridhuset. Det är sådant som man ofta pratar om, men aldrig blir gjort. Hela högen fick smaka på "monsterna" i ridhuset och vi hade mycket roligt. Maersk fick ett ryck när Johan skulle lägga ut bommar och stack iväg en liten bit. Nu har jag vittnen på att jag har galloperad på Maersk. Stolt var jag att jag satt kvar och inte hann att bli rädd och så hörde man ett utrop bakifrån...NEEEEj Maersk förflyttade sig i en växel högre än skritt:) Väldigt bra för självförtroendet ska jag hälsa och säga:) Därefter när han skulle gå hinderbanan, välte han allt ner, bommar , koner, jag vet inte om han var klumpig eller han tyckte det var superroligt att sparka till sakerna. Faktum är, att Maersk har blivit väldigt duktig och nu börjar han att likna en häst. Han är dock inte färdig med att växa, han är nu 173cm men ska nu stabilisera sig i kroppen. Vi hade han för min 4 hjulsvagn här om dagen och det klarade han galant. Han har dock vuxit ut pappas sele, så jag har börjat att leta efter en annan, men det är inte så lätt att hitta något ordentligt. Jag vill ha en sele som går att knäppa upp och i utan att den sprickar och fingrarna går sönder när man försöker, men de kostar....Det är dock bättre att spara ihop och vänta än att köpa en pap-sele.

Minisarna, mina 3 ettårs hingstar var också inne och kolla på banan....väldigt läskigt:) Det var verkligen en god ide med miljöträning och nu ska vi ställa upp transporten med så vi får tränat lite på det. Saker man kan göra när det är för kallt och halt till att rida.

husjul


Lördag

2012-01-07 16:43 | 0 kommentarer

Här är en härlig bild på Pfefferoni med en massa damer. Han trivs nog bra där. Lite avis på snön:)

tjejornaopeppe


«december 2018»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31