Tisdag

2013-02-19 10:06 | 0 kommentarer

Vintern släpper aldrig! Även om man har ridhus så känns det klumpigt och besvärligt med alla kläder, och mera snö ska där komma. Man vågar sig inte häller ut på vägarna med transport fast det hade varit roligt att komma ut och träna eller tävla med hästarna. Jag försöker att hålla humöret uppe på bullbak och hemmamys, vilket ju kanske inte är det allra bästa med tanke på det som sätter sig på sidobenen. Vi får försöka att se framåt......där är bara en månad till hingstpremieringen och bara en månad till Skandinavium osv osv. Snart är vi igång igen:)

Vinter2012-1


Fredag

2013-01-25 15:05 | 0 kommentarer

Minus 22 i morse:( Varför ska det alltid överdrivas, det kunde hålla sig på minus 3-4 då hade det varit drägligt. Det är som jag brukar säga: Det är den globala uppvärmningen, den har bara inte kommit till Fedingshult än:)

Vi har fått 2 underbara stallkatter, jag känner hur mycket jag har saknat katter i sadelkammaren. Det är sälskap när man mockar också, i dag var Triss, den ene ute och åka skottkärra. Lite farligt men ganska kul:)

Scarlet

Scarlet

Triss

Triss


måndag

2013-01-14 18:56 | 2 kommentarer

Ja, så är julen över och ett nytt år redan igång. Som vanligt börjar det med att det är glest med kunder och en massa räkningar. Ingen vill ha hästar på vintern och visst är det mycket mockning och frusna slanger, men det är än dock mysigt att vara i stallet när hästarna står och tuggar på höet. Jag har skaffat mig en Bio-light som jag behandlar både familjen, mig själv och hästarna med. Jag kan tala om att jag har haft ett liv innan Bio-light och ett med. Måste säga att det är ett undermedel och kan garantera att hästarna nu är än dock friskare än innan.

Nu är unghingstarna 2 år men har fortfarande inte fattat att de är hingstar. För min del får det gärna vänta men man vet ju att det kommer snart. Hajnal jobbar på och vi hoppas att vi kan starta honom snart så vi kan testa hur han är att tävla.

Välkommen till ett nytt år och jag hoppas på mycket nya kunder och förstås de gamla också:)


söndag

2012-12-23 13:17 | 0 kommentarer

Vi vill önska alla en riktig god jul och ett gott nyttår

Vinter2012-2


Måndag

2012-12-10 11:20 | 0 kommentarer

Det var en snöig dag här. Skulle ha varit på kliniken och besiktigat en häst. Jens ringde hem och berättade att där låg en lastbil på tvären av E4an, så jag beslöt att det var inte risken värd att åka iväg med en häst i detta vädret. I stället tog jag lite kort hemma som jag aldrig får gjort annars:

Det första jag möter i stallet är våran allas kelegris Lill-Szellö:
Pony szellöstall

Texas undrar vad som händer??

Texashuvud

Jooo det är Cajo som ska prova sina fina hemmagjorda byxor i snöovädret....

Cajostall

Så nu är vi klara Rajka:) Alltid pigg och glad!

Cajostall1

Malin ska hinna ha Palinka med ut...

Malin 

Benita försöker smita förbi, men lyckas inte hehe....

Benita

Hon ska nemligen ut med Hajnal som väntar.....

Hajnalhuvud1

Tur att vi har ridhus, för såhär såg det ut när Forst Gump stod i lösdriften....

Forest Gumphuvud

Hästar i hage

Så här såg det ut i hagen.

Titta även under hingstar, där lägger jag snöbilder ut på ettåringarna.


Lördag

2012-11-24 15:51 | 0 kommentarer

Jag har varit på Ullared.......Stackars Maersk får stå modell till mycket. Jag gillar färger, och det blev det!!! Ända täcket som fanns i hans storlek var detta och så tyckte jag att han skulle ha en grimma som machade. Detta blev resultatet:) Jag vill så samtidigt passa på att präsentera min nya stalltjej Cajo, som ser till att hästarna blir ridna och skötta, så nu är hästarna i bra ridskick igen:)

Maerskhuvud

Maersk-Cajo1

Maersk-Cajo


tisdag

2012-11-13 07:56 | 0 kommentarer

Här är mina lata åringar. De gör inget annat än att äta och sova och växa förstås. Man tror det är nåt fel på dom när man hör dom ligga i lösdriften, de snarkar och grymtar som de hade värsta magvärken, men så myser de bara. Det är min praktikant som har tagit bilden. Söta är de:)

bild (1)


Fredag

2012-11-09 22:31 | 0 kommentarer

Nu har jag lite bilder på min underbara hingst. Han börjar att bli präsentabel med undantag för lite mugg som 95 % av mina hästar har. Vi lever just nu i en sjö och gjyttjepöl. Hajnal är ett praktexemplar på en hingst. Helt underbart temperament, det är ett nöje att jobba med honom. Benita klarar här dressyren på honom och en löshoppningsfilm kommer snart under Hingstar. Bilderna är tyvärr lite suddiga då det regnar jämt så vi får plåta i ridhuset.

Hajnalrid3

Hajnalrid2

Hajnalrid1

Hajnalrid


måndag

2012-10-29 19:52 | 0 kommentarer

Vilket väder!! Tur man nu har hästarna hemma ifrån betet, men mycket hästar är här nu. Senaste veckaorna har jag mesta tiden varit själv om dem, men nu ska det bli annorlunda. Jag har annonserad efter en anställd och det ser ut som om det nu ska lyckas. Ni kan inte tänka vad skönt det ska bli. Huset ser ut som jag vet inte vad, tvätt ligger överallt och det är länge sedan vi har fått så mycket snabbmat som nu. Jag har annars ridit lite grann faktiskt och jag hade på skoj sagt att jag ville vara med på Hubertus i år. Är där någon som vet om en liten lite Hubertus? Det behöver inte vara hinder annars får jag rida sist för Maersk river alla hinderna:) Näää han är faktiskt duktig och det ska väl lyckas mig någon gång att komma lite iväg med honom. Vi har pratat lite om att göra Lucia igen i år, då många tyckte det var riktigt trevligt förra gången. Vi får väl satsa på det i första omgången.maerskvoltige5


tors

2012-10-25 07:35 | 1 kommentarer

När det inte händer så mycket på hemsidan är det för att jag har fullt upp med att sköta alla mina hästar. Jag har i flera månader behövd hjälp i stallet och har letat länge för att hitta den rätte. I ett sådant litet stall gäller det att man trivs ihop och man har samma syn på hästskötslen och kan prata fritt. Ibland får man lämpa lite på vissa krav om stalltjejen har andra goda sidor, huvudsaken är att man kan ihop. Jag har haft många här på provridning och skrivit med än dock fler på mail, och sorterat och funderat. Det ska vara rätt denna gången, har jag tänkt. Där är ett stort steg ifrån att ha praktikanter till att anställa både ekonomisk och moralsk. Jag kan dock säga att jag känner mig nära målet just nu och har träffat riktigt trevliga och duktiga tjejer de senaste dagarna. Jag kan bara säga att det ska bli SÅ skönt att få någon som kan rida hästarna ordentligt och visa dom när det kommer folk och ska titta.

Nu börjar det bli kallare och det gäller att få iväg några hästar så jag kan ta hem mina ston och unghingstar. De har kunnat vara på bete tills nu, där är fortfarande gröngräs. Min nya hingst sköter sig. Mackay och Ragyogo i all ära, men denne hingst slår allt vad gäller att vara snäll. Det är underbart att ha en sådan individ att jobba med och hoppa kan han:)


«november 2018»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930